nieuws

Voorlopig geen uitbreiding sc Heerenveen stadion

Geen categorie

sc Heerenveen ziet voorlopig af van uitbreiding van het Abe Lenstra Stadion. De Friese voetbalclub maakte donderdag bekend het afgelopen boekjaar te hebben afgesloten met een netto verlies van 14,9 miljoen euro. De leiding vindt een investering van 25 miljoen euro op dit moment te riskant.

Voorlopig geen uitbreiding sc Heerenveen stadion

 

 

Het ontwerp voor de uitbreiding van de westtribune was klaar, de externe financiering geregeld. “Wij willen geen risicovolle beslissingen nemen in de huidige economische situatie”, verklaarde voorzitter Robert Veenstra. Hij verwacht dat de KNVB de club binnenkort van categorie III overhevelt naar categorie II, waarin clubs met een zorgelijke financiële situatie zijn gebundeld. Als belangrijkste oorzaak voor de malaise noemt Veenstra de ontwikkeling van de spelerssalarissen. “We hebben een te grote en te dure spelersgroep.”

Voor het lopende seizoen is een eerste herstel ingezet, maar ondanks de genomen maatregelen wordt het verlies geraamd op 1,9 miljoen euro. Slechts bij verkoop van spelers tijdens het seizoen kan het verlies eventueel worden beperkt. Behalve de te dure spelersgroep wijt de club de benarde financiële situatie aan de tegenvallende prestaties van het afgelopen seizoen, het missen van Europees voetbal, de verminderde recette en tv-gelden en een krimpende sponsorgroep.

ANP

Reageer op dit artikel