nieuws

Van Winden of Soeters architect Inntel Hotel Zaandam

Geen categorie

Sjoerd Soeters beschuldigt Molenaar & Van Winden architecten van het plegen van plagiaat bij de totstandkoming van het Inntel Hotel in Zaandam. Soeters verwijt Van Winden dat hij nooit heeft verwezen naar de ontstaansgeschiedenis van het ontwerp.

Van Winden of Soeters architect Inntel Hotel Zaandam

 

 

 

Wilfried van Winden heeft zich nu losgemaakt van Molenaar & Van Winden architecten en heeft een nieuw bureau onder de naam WAM architecten opgericht. Ook heeft hij, ter promotie van zichzelf in de vakwereld, een boek over Fushion architectuur gepubliceerd waarin hij impliciet de ontwikkeling van het idee van het Inntel hotel voor zichzelf opeist.

 Sjoerd Soeters is van mening dat hij daarmee een grens overschrijdt, omdat hij de opdracht, maar vooral de door Soeters bedachte vormtaal, van Soeters Van Eldonk architecten heeft verkregen. Het verzwijgen van deze informatie betekent dat er in feite “plagiaat”wordt gepleegd.

 Innetel Hotel Zaandam 

In een open brief aan Wilfried van Winden legt Sjoerd Soeters uit hoe een en ander werkelijk is gebeurd, en wat het verschil is tussen de architect als componist en als muzikant.

Lees de open brief van Sjoerd Soeters

 

Reageer op dit artikel