nieuws

Student TU Delft tweede bij International Velux Award 2010

Geen categorie

Drie prijswinnaars en acht eervolle vermeldingen werden op 16 oktober bekend gemaakt en geëerd tijdens de prijsuitreiking van de International Velux Award 2010 in La Rochelle, Frankrijk.

Student TU Delft tweede bij International Velux Award 2010

 

 

 

 

Joe Wu, een Chinese student aan de Technische Universiteit Delft was één van de prijswinnaars. Naast Joe behoorden zijn medestudenten van de TU Delft Yan Shi en Chung-Kai Yang en de Nederlandse Berte Daan tot de acht eervolle vermeldingen.

Berte Daan eervolle vermelding Velux Student Award 2010De inzending van Berte Daan

Het project van Wu “Lightscape between gaps” gebaseerd op een analyse van zonlicht in de extreem verticale stedelijke ontwikkeling van Hong Kong, won de tweede prijs die naast de eer bestaat uit een geldbedrag van 4000 euro voor hemzelf en 1000 euro voor zijn docente Daliana Suryawinata. In het voorstel wordt beschreven hoe reflecterende, verstelbare elementen op de gevel het zonlicht kunnen weerkaatsen. De jury beoordeelde het project als zeer werkbaar, gevoelig, eenvoudig en zeer goed gepresenteerd.

Eervolle vermelding Velux Student Award Het idee van Yan Shi en Chung-Kai Yang

Reageer op dit artikel