nieuws

Schiphol wil gaan uitbreiden

Geen categorie

Luchthavenbedrijf Schiphol moet gaan uitbreiden en vernieuwen, wil ze ten opzichte van andere Europese luchthavens niet op achterstand komen. Dat heeft Schiphol-topman Jos Nijhuis afgelopen donderdag gezegd tijden het jaarlijkse Schipholdiner van de Amsterdamse Kamer van Koophandel.

Schiphol wil gaan uitbreiden

 

 

Het bedrijf staat voor de keuze: of geleidelijk door te gaan met wat ze nu doet of te kiezen voor een meer rigoureuze aanpak. Uit de woorden van Nijhuis blijkt een voorkeur voor het laatste. In de plannen verrijst ter hoogte van de B-pier een volledig nieuwe terminal met aansluiting op het NS-station en wordt het pierenstelsel in zuidoostelijke richting uitgebreid. Door deze uitbreiding wordt meer veelgevraagde piekcapaciteit gecreëerd.

Reageer op dit artikel