nieuws

Rotterdam bouwt wel door

Geen categorie

Anders dan Den Haag en Amsterdam gaat Rotterdam wel door met zijn in het oog springende stedelijke projecten. Het gaat hierbij om projecten in de binnenstad, het gebied rond station Rotterdam Centraal, de Stadshavens en de kwetsbare wijken in Rotterdam Zuid. De havenstad gaat zelfs extra investeren in specifieke projecten, waaronder de ontwikkeling van de Coolsingel en het Stadionpark bij de nieuwe Kuip.

Rotterdam bouwt wel door

Dat blijkt uit de begroting die het stadsbestuur afgelopen donderdag heeft gepresenteerd. Wel gaan gebiedsontwikkelingen in de periferie voor bedrijventerreinen en kantoren in de ijskast, zoals de ontwikkelingen in Schieveen bij Rotterdam-The Hague Airport, Brainport en Rotterdam Alexander. Rotterdam moet vanaf 2015 structureel 249 miljoen euro bezuinigen op een begroting van 4,4 miljard euro. Komend jaar heeft de havenstad al ruim 82 miljoen euro minder te besteden dan dit jaar.

 

Reageer op dit artikel