nieuws

Praq op t’ Daq van het Annie M.G. Schmidt Huis

Geen categorie

Het Annie M.G. Schmidt Huis, dat wordt gevestigd in de silo’s van de voormalige rioolwaterzuiverings- installatie van Amsterdam, krijgt een kinderrestaurant op het dak: Praq op ’t Daq.

Praq op t’ Daq van het Annie M.G. Schmidt Huis

 

 

 

Stichting Annie M.G. Schmidt Huis, restaurant Praq, AM Vastgoedontwikkeling en Alliantie Projectontwikkeling hebben met dit plan de Siloprijsvraag Zeeburgereiland gewonnen, uitgeschreven door de gemeente Amsterdam.

Het Annie M.G. Schmidt Huis wordt gehuisvest in twee van de drie silo’s en zal in 2012 haar deuren openen voor het publiek. Het ontwerp voor ‘de stoutste torens van Amsterdam’ is gemaakt door Arons en Gelauff architecten, en gaat uit van de huidige vorm van de silo’s. Alleen worden ze wat hoger. Op het dak van een van de silo’s komt een speeltuin, op het andere dak komt restaurant ‘Praq op ’t Daq’. Dit zal worden vormgegeven door studio Tjep, dat ook het interieur van de huidige Praq vestigingen verzorgde.

 

In het huis wordt de wereld van Annie M.G Schmidt gepresenteerd. Naast deze vaste tentoonstelling is er ruimte voor een workshopcentrum, een theater en een bioscoop.

 

Waaidorp

Overigens is net begonnen met de bouw van Waaidorp: de voorloper van het Annie M.G. Schmidt Huis, dat dient om Amsterdammers en anderen alvast vertrouwd te maken met de locatie. Ook hier komt een OPraq.

Reageer op dit artikel