nieuws

Nieuwbouw Stedelijk Museum opnieuw onder druk

Geen categorie

De nieuwbouw van het Stedelijk Museum staat opnieuw onder druk nu bouwbedrijf Midreth in financiële problemen is geraakt. De aannemer zegt een faillissement te hebben afgewend, doordat afgelopen dinsdag een ‘groep investeerders’ is ingestapt.’

Nieuwbouw Stedelijk Museum opnieuw onder druk

 

 

 

De onbekende investeerders hebben in ruil voor het niet nader genoemd geldbedrag een belang in het bedrijf gekregen. Het reddingsplan van Midreth moet nog worden goedgekeurd door alle opdrachtgevers en opdrachtnemers van de aannemer, aldus het Mijdrechtse bedrijf.

Reddingsplan

De gemeente Amsterdam, verantwoordelijk voor de nieuwbouw van het Stedelijk Museum, moet nog instemmen. In een reactie zegt de gemeente garanties te eisen van de aannemer voor de voortgang van de bouw, en dat ‘het reddingsplan’ te bestuderen. Amsterdam weet niet wie de investeerders zijn, en wat het tekort is bij de onderneming.

Het Stedelijk Museum, dat al geruime tijd met tegenslagen kampt, wil ‘geen nader commentaar’ geven. Ook is niet duidelijk of deze nieuwe problemen er toe leiden dat de ‘grote opening’ nog langer op zich laat wachten.

Bron: de Volkskrant

Reageer op dit artikel