nieuws

LIAG wint architectenselectie Schravenlant Schiedam

Geen categorie

LIAG heeft met een Europese aanbesteding de opdracht voor de nieuwbouw van Openbare Scholengemeenschap Schravenlant te Schiedam gewonnen. Schravenlant is een openbare voortgezet onderwijsschool voor havo en vwo en maakt onderdeel uit van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Schiedam (SOVOS). Deze Stichting is tevens de opdrachtgever.

LIAG wint architectenselectie Schravenlant Schiedam

 

De nieuwbouw wordt afgestemd op circa 600 leerlingen en zal inclusief twee gymnastieklokalen een bruto vloeroppervlak hebben van circa 5.400 m2. Schravenlant wordt een ontmoetingsplaats voor leerlingen met verschillende achtergronden. Een ‘thuisbasis’ waar ze leren samenwerken in een plezierige en veilige omgeving. De school wil een gezond, toekomstbestendig, multifunctioneel en flexibel gebouw realiseren met een moderne en robuuste uitstraling.

LIAG wint Europese aanbesteding Schravenlant Schiedam 

Duurzame school

LIAG heeft een visie gepresenteerd waarin ook hergebruik van een deel van de bestaande constructie tot de mogelijkheden behoort. In deze visie krijgt de school een duidelijk gezicht naar de stad met behoud van de bestaande identiteit. Door een centrale hal ontstaat een overzichtelijk en heldere opzet die de oriëntatie vergemakkelijkt en de looproutes verkort. Architect Thomas Bögl: “Door dubbel grondgebruik kunnen alle functies op een beperkt oppervlak gehuisvest worden. Een ‘oude bekende’ in een ‘nieuwe jas’ dus.” Door middel van een nauwe samenwerking tussen opdrachtgever, gebruiker en architect zal de visie verder onderzocht worden.

Naar verwachting zal het nieuwe gebouw in het voorjaar 2013 worden opgeleverd.

 

Reageer op dit artikel