nieuws

Kraaijvanger • Urbis krijgt opdracht Groenhorst college Barneveld

Geen categorie

Het Groenhorst College Barneveld, een opleidingsschool voor dierenverzorging en veterinaire ondersteuning, heeft Kraaijvanger • Urbis ingeschakeld voor een renovatie en een uitbreiding.

Kraaijvanger • Urbis krijgt opdracht Groenhorst college Barneveld

 

 

 

De opdracht bestaat uit een landschapsontwerp van 4,5 hectare inclusief een visie voor studentenwoningen, renovatie en verbouwing van bestaande gebouwen (9.000 m2) en voor het realiseren van nieuwe/vervangende praktijkvoorzieningen op het terrein van het Groenhorst college (1.000 m2).

 Groenhorst college 

Parkachtig campusterrein

Kraaijvanger • Urbis integreert in het ontwerp leren, wonen en werken in een parkachtig campusterrein dat wordt ingeklemd tussen het hoofdgebouw en de studentenwoningen. Het hoofdgebouw en de woningen worden verbonden door een centrale as, een voet- en fietsroute met in dezelfde richting meegaande verhoogde elementen van water die ook kunnen worden gebruikt als zitelementen. Aan deze verbindende as liggen, verspreid over de groene campus, de kleinere onderwijsgebouwen zoals praktijkruimtes, dierenverblijven, kinderboerderij en de techniekhal.

Groenhorst collegeHerkenbare entree

Het Groenhorst college krijgt vanaf de openbare weg één herkenbare entree die de toegang vormt tot het campusterrein. De uitwerking van de campusentree als portaal wordt doorgezet over het hele terrein waardoor de eenheid en herkenbaarheid van de school wordt versterkt. Daarbij bakenen deze portalen ook de verschillende gebouwen en functies af.

 Groenhorst college 

Het bestaande hoofdgebouw krijgt een andere organisatie en wordt uitgebreid met de vijf verschillende MBO studierichtingen, CDB, PTC en DAP. Deze onderwijsdelen zijn toegankelijk vanaf de nieuwe centrale entree met het publiekstoegankelijke restaurant en de overdekte wintertuin met volière. De hoofdentree is goed herkenbaar vanaf het campusterrein; centraal gelegen op de as met een luifel en van buiten naar binnen doorlopende gevelafwerking naar de receptie. De knooppunten in het gebouw zijn ontmoetings- en overlegplekken voor studenten en docenten.

 Groenhorst college 

Opleidingsinstituut voor dierverzorging

Het Groenhorst College Barneveld (GHC Barneveld) verzorgt MBO- en HBO-opleidingen voor dierverzorging en veterinaire ondersteuning, loonwerk, paardenhouderij en een veehouderij. In vervolg op de MBO opleiding van het GHC Barneveld is het mogelijk om een HBO-opleiding

 Groenhorst college 

Dier en Gezondheidszorg te volgen. Daarnaast is er het Practical Training Centrum Dierverzorging (PTC Dierverzorging) voor praktijktrainingen met betrekking tot de verzorging landbouwdieren, paarden, gezelschapsdieren, exotische en uitheemse diersoorten van Vmbo t/m universitair. En er is het Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld (CDB) voor professionals en particulieren.

 

Reageer op dit artikel