nieuws

Internationale Kunstcampus Antwerpen opgeleverd

Geen categorie

Gisteren is de nieuwbouw van de Internationale Kunstcampus in Antwerpen officieel opgeleverd. Het ontwerp van Stéphane Beel heeft meer faciliteiten gekregen waardoor alle podiumkunstopleidingen van het Conservatorium, de Artesius Hogeschool Antwerpen) nu in een locatie zijn gevestigd.

Internationale Kunstcampus Antwerpen opgeleverd

Aan het huidige complex van deSingel en het Conservatorium, een ontwerp van Leon Stynen, is in totaal 12.000 vierkante meter programma toegevoegd.

Het programma omvat een witte en een gele zaal, studio top, een theater-, een dans- en een muziekstudio, een expo, verschillende foyers, een bibliotheek, een grand café, een winkel en nieuwe kantoren voor het VAi (het Vlaams Architectuur instituut).

Expositie

Renaat Braem 1910 – 2010 is de eerste tentoonstelling die in de nieuwe vleugel tot 9 januari 2011 is te zien. De expositie maakt een reis door het veelzijdige oeuvre van Braem. Zowel emblematische projecten – waaronder het sociale woningsbouwcomplex op het Antwerpse Kiel, het tentoonstellingspaviljoen van het Middelheimmuseum of de Politietoren in hartje Antwerpen – als minder bekende of niet-gerealiseerde gebouwen.

 

Reageer op dit artikel