nieuws

Hypsos | Bruns gekozen voor Scheepvaartmuseum Amsterdam

Geen categorie

Het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam moet na de opening in de zomer van 2011 attractiever en interactiever gaan worden en beter afgestemd op de nieuwe generatie museumbezoekers. Deze week werd bekend gemaakt dat de inrichting ‘object- en thematentoonstellingen’ is gegund aan Hypsos | Bruns.

Hypsos | Bruns gekozen voor Scheepvaartmuseum Amsterdam

 

 

Vorig jaar al werd Hypsos, in consortium met Tinker en MET Studio, de opdracht gegund voor een van de nieuwe tentoonstellingen in het nieuwe Scheepvaartmuseum, de Maritieme Belevenis. Hierin kunnen bezoekers aan den lijve ondervinden hoe het vroeger gevoeld moet hebben om op een VOC schip te werken, onder vuur te liggen of een storm op zee mee te maken.

Bruns kreeg al eerder de opdracht voor het project “Omloopvitrines”. Bruns is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en engineering van 130 “custom made” klimaatvitrines, inclusief de objectsteunen voor ongeveer 1000 collectiestukken, de complete DMX gestuurde LED verlichting, bestaande uit 1600 verlichtingsarmaturen en de volledige productie en realisatie.

De vitrines worden aangesloten op een separaat in het gebouw geïnstalleerd luchtbehandelingsysteem. Via de speciaal ontwikkelde bodem in de vitrines wordt er zuivere lucht ingeblazen met een constante temperatuur, conform de museale eisen gezien de zeer unieke en kostbare collectie.

Reageer op dit artikel