nieuws

Hogeschool INHolland wint Amerikaanse Architectuurprijs

Geen categorie

Het ontwerp van Rietveld Architects New York (Margatet en Rijk Rietveld) voor Hogeschool INHolland is onderscheiden met de Amerikaanse Award of Merit. Deze prijs, toegekend door de Society of Amercian Registered Architects (SARA) ging naar het vorig jaar in gebruik genomen gebouw op de campus van de TU Delft, voor de faculteit Green Life Sciences en Techniek en Ontwerpen & Informatica.

Hogeschool INHolland wint Amerikaanse Architectuurprijs

Het bijna 9,000 m2 gebouw van INHolland, heeft de slankste, vier verdiepingen hoge, composietgevel ter wereld. Extreem sterke voorgespannen composietkabels van koolstof- en aramidevezels zorgen dat de 13 meter hoge atriumgevel slechts 45 millimeter dun is.

INHolland wint SARA 

Eerder werd de glazen composietengevel onderscheiden met de Glas Innovatie Award. Deze prijs wordt toegekend aan vooruitstrevende en spraakmakende initiatieven en projecten op het gebied van vlakglas en werd bekendgemaakt tijdens de internationale beurs Glasstec in Düsseldorf. Het eigen Composietenlab van de Hogeschool heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van de gevel. Het lab heeft samen met de architecten, Rietveld Architects LLP (New York), prof. Ulrich Knaack (TU Delft), Octatube International en IMd twee jaar aan de gevel gewerkt.

INHolland wint SARA 

Reageer op dit artikel