nieuws

Groen kerkje door FARO Architecten

Geen categorie

Op het bosachtige terrein van Mennorode Conferentiecentrum, gelegen in het buitengebied van het Veluwse dorp Elspeet, verrijst een duurzaam gebouwd doopsgezind kerkje, ontworpen door FARO Architecten. Verscholen tussen de bomen, eenvoudig van vorm en volledig opgebouwd uit hout.

Groen kerkje door FARO Architecten

 

 Het ontwerp verwijst naar de eerste doopsgezinde kerken: eenvoudige schuur- en schuilkerken met een sobere, pure inrichting. Er was geen afleiding, geen ornamentiek, als voorwaarde voor concentratie en samen zijn.

 

Duurzame Schuur

Het kerkje van FARO bestaat uit één grote ruimte waarin stevige vurenhouten spanten de sfeer bepalen. De binnenkant wordt afgewerkt uit gebruikte houten vloerdelen. Aan de buitenkant worden dak en wand bekleed met shingles van Frans acacia dat duurzaam is geteeld in snoeibossen. De wanden en dak zijn geïsoleerd met Isovlasdekens. Mennorode gaat op den duur zelf de energie leveren door middel van een warmte-koude-opslag. Extra toevoeging is een buitenkerk, waar het geloof in de open lucht kan worden beleden.

Naar verwachting is het nieuwe kerkje medio 2011 gereed.

Reageer op dit artikel