nieuws

Gezocht: nieuwe directeur VAi

Geen categorie

Omdat Katrien Vandermarliere, de huidige directeur van het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) begin volgend jaar afscheid neemt is het instituut op zoek naar een nieuwe directeur.

Gezocht: nieuwe directeur VAi

 

 

 

Het VAi is volgens henzelf het steunpunt voor eigentijdse architectuur. Het richt zich door middel van het geven van informatie over architectuur in al zijn facetten niet op alleen professionelen maar ook op een breder publiek.

De nieuwe directeur gaat zich bezig houden met inhoudelijke zaken en het management “die ‘de beleidslijnen, de doelstellingen, en de strategie van het VAi, in overeenstemming met de beheersovereenkomst ontwikkelt en verantwoordelijk is voor de realisatie van de acties die hieruit volgen’.

De kandidaat moet over een goede kennis van de architectuursector beschikken. Daarnaast is hij of zij op de hoogte van het overheidsbeleid, beschikt hij of zij over een uitgebreid netwerk binnen de architectuur, de bouwsector en het brede culturele veld. Het VAi is op zoek naar iemand die “de nodige communicatieve vaardigheden beschikt om een intensieve relatie met de architectuursector en de overheid te ontwikkelen.”

Bekijk de vacature

Reageer op dit artikel