nieuws

Gemeente Eindhoven stelt Meerhoven bij

Geen categorie

De gemeente Eindhoven grijpt vanwege de economische crisis en de gewijzigde marktomstandigheden in bij de ontwikkeling van Meerhoven. Tot nu toe zijn in deze Vinexwijk 3500 woningen opgeleverd. Onduidelijk is nu of en op welke wijze de volgende geplande 2300 woningen worden gerealiseerd.

Gemeente Eindhoven stelt Meerhoven bij

 

 

Door te temporiseren krijgen ontwikkelaars de kans om hun plannen aan te passen en beter aan te sluiten op de vraag. Ook wil de gemeente particulieren die samen huizen willen bouwen, meer kansen geven.

Daarnaast stelt de gemeente de ontwikkeling van kantorenpark Land Forum (110.000 m2) en bedrijventerrein Park Forum Oost (20 hectare) tien jaar uit. Op deze manier wil de gemeente duidelijkheid in de markt te scheppen. De gemeente wil dat kantoren zich in Eindhoven op het Flight Forum vestigen. Ook kunnen geïnteresseerde bedrijven terecht op de High Tech Campus en de Brainport Innovatie Campus (BIC) in Landelijk Strijp.

Zonder deze maatregelen zou Meerhoven een nog grotere verliespost voor de gemeente worden. Omdat grond voor de bedrijventerreinen niet kan worden uitgegeven en de rentekosten stijgen, wordt Eindhoven geconfronteerd met een tekort van 15 miljoen euro. De gemeente gaat daarom onder meer bezuinigen op kunst in de openbare ruimte.

Reageer op dit artikel