nieuws

Gehry-tentoonstelling in Vitra Design Museum

Geen categorie

Wie alles wil weten over Frank O. Gehry kan tot 13 maart 2011 terecht in het Vitra Design Museum in Weil am Rhein. In het gebouw, het eerste dat de architect in Europa ontwierp, is een overzicht te zien van zijn belangrijkste projecten van de afgelopen 13 jaar.

Gehry-tentoonstelling in Vitra Design Museum

 

 

 

De projecten in de tentoonstelling zijn neergezet als grote, gedetailleerde studies uit Gehry’s archief.  Originele tekeningen bieden inzicht in het ontwerpproces van de architect. De 12 tentoongestelde projecten worden niet alleen gepresenteerd als geïsoleerde gebouwen, maar ook hoe zij zich verhouden in het stedebouwkundige plan. Films geven informatie over de technologische oplossingen die Gehry hanteert in de verschillende fasen van het ontwerp- en bouwproces.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling wordt een catalogus gepresenteerd met daarin illustraties, tekeningen, maquettes en foto’s van de tentoongestelde gebouwen die nooit eerder zijn vertoond.

Vitra Design Museum
Charles Eames Str. 1
79576 Weil am Rhein
Duitsland
info@design-museum.de
www.design-museum.de
Openingstijden: maandag-zondag: 10-18.00 uur

Reageer op dit artikel