nieuws

Elektronisch aanbesteden moet veel sneller

Geen categorie

De Europese Commissie streeft naar een snellere ontwikkeling van elektronisch aanbesteden. Daarbij zullen ict-systemen in de lidstaten op elkaar moeten aansluiten, blijkt uit het Groenboek. In 2005 verwachtte de toenmalige commissie nog dat in 2010 de helft van alle Europese openbare aanbestedingen elektronisch zou gaan. Nu blijkt dat minder dan 5 procent te zijn.

Elektronisch aanbesteden moet veel sneller

 

Voor de commissie is dit aanleiding om actie te ondernemen. Zo is nu e-Certis gelanceerd, een online platform over de verschillende documenten en certificaten die bedrijven nodig hebben om te mogen inschrijven op aanbestedingen in EU-landen. Via dit platform kunnen bedrijven nagaan welke documenten en certificaten zij moeten indienen en aanbestedende diensten kunnen zo zien welke documenten zij van inschrijvers moeten vragen of mogen accepteren.

Het is een eerste stap op de weg naar het versimpelen van de toegang tot de aanbestedingsmarkt in andere lidstaten. De volgende moet zijn het op elkaar afstemmen van bestaande ontwikkelingen en processen.

Bron: Cobouw.nl

Reageer op dit artikel