nieuws

Downing Zendmast in Leeds “beste hoogste gebouw”

Geen categorie

De Downing zendmast, onderdeel van de Faculteit der Letteren, Milieu en Technologie in Leeds is uitgeroepen tot ‘beste hoogste gebouw ter wereld’. De Council on Tall Buildings and Urban Habitat koos voor het project, een ontwerp van Feilden Clegg Bradley Studios, vanwege de hoekige geometrie en de bekleding van de 70 meter hoge toren.

Downing Zendmast in Leeds “beste hoogste gebouw”

 

Het winnende project moest het opnemen tegen de toren van de Bank of America in New York (366 meter), de Burj Dubai-toren in Dubai (828 meter) en de Pinnacle op Duxton, Singapore (163 meter).

Leeds werelds beste

De verkiezing wordt gehouden onder de vier beste hoogste gebouwen uit 2010 uit de vier gebieden in de wereld. De zendmast van Feilden Clegg Bradley Studios werd vervolgens geselecteerd als de beste van Europa.

Hoogste torens ter wereld anno 2010

Links Bank of America New York, midden Burj Dubai-toren en rechts de Pinnacle op Duxton, Singapore

Reageer op dit artikel