nieuws

Doek valt voor binnenstad Almelo

Geen categorie

De dienst Stedebouw van de gemeente Almelo moet in de komende acht weken een nieuw plan voor de binnenstad maken. Doordat het grondbedrijf van de gemeente op de rand van de afgrond balanceert, is het geld verdampt om het uit 2006 daterende plan van stadsarchitect Rein Geurtsen uit te voeren.

Doek valt voor binnenstad Almelo

 

 

Ook de Ontwikkelingscombinatie van projectontwikkelaars Kondor Wessels Projecten en Dura Vermeer en investeerder Syntrus Achmea kan zich vinden in een minder ambitieus binnenstadsplan.

Het grote probleem in Almelo is plan Waterrijk, een woongebied van 480 hectare ten noorden van Almelo met water, groen en 4.362 woningen. Van dit verliesgevende plan kan Almelo alleen afkomen door een verlies van 50 miljoen euro te nemen. Dat is echter geen optie en zodoende wordt de binnenstad het kind van de rekening.

Het programma voor het centrum van Almelo omvatte een nieuwe havenkom met terrassen en winkels, vijf stadspleinen en winkelstraten langs waterlopen en binnenhoven. In deze omgeving waren 1.300 hoogwaardige nieuwe woningen, 35.000 m2 winkelruimte en 35.000 m2 nieuwe kantoorruimte gepland. Ook het nieuwe stadhuis, lange tijd gezien als een onlosmakelijk onderdeel van het binnenstadsplan, staat ter discussie. Hierover wordt eind deze maand meer duidelijkheid verwacht.

Reageer op dit artikel