nieuws

Den Haag kondigt bouwstop af

Geen categorie

De gemeente Den Haag bevriest wegens acuut geldgebrek een groot aantal bouwprojecten, waaronder de masterplannen voor Erasmusveld/Leyweg, Kijkduin, Scheveningen-Bad, Binckhorst en Transvaal/Lijn 11. Voor bouwprojecten heeft Den Haag voor de komende vier jaar 230 miljoen euro gereserveerd. Volgens een woordvoerder is daarvan al 54 miljoen afgeboekt vanwege lagere inkomsten uit de grondexploitatie.

Den Haag kondigt bouwstop af

 

Animatie van de toekomstige Scheveningse haven en boulevard. Filmpje gemeente Den Haag.

 Den Haag had tot nu toe 535 projecten in ontwikkeling. Tweehonderd hiervan gaan ongewijzigd door. De start van tweehonderd andere projecten hangt af van de investeringsbereidheid van corporaties en ontwikkelaars. Van de resterende 135 worden zestig projecten uitgesteld en 75 gestopt of versneld afgerond.

De verslechtering van de woning- en kantoormarkt en de economische recessie voert Den Haag aan als reden voor deze draconische maatregelen. Daarbij kiest het stadsbestuur voor projecten die goed zijn voor de Haagse economie. Onder de projecten die worden doorgezet, zit de ontwikkeling van de Scheveningse haven en de binnenstad. Ook de investeringen in de krachtwijken Transvaal, Schilderswijk, Zuidwest en Stationsbuurt gaan door.

Reageer op dit artikel