nieuws

De zonnetoren wordt volwassen

Geen categorie

Door een circulerende zoutoplossing zijn zonnetorens in staat energie tijdelijk op te slaan. De eerste commerciële centrale, die begin volgend jaar gaat draaien in Spanje, krijgt een vermogen van 17 megawatt.

De zonnetoren wordt volwassen

 

 

Bij de zonnetoren, die in de buurt van Sevilla komt te staan, wordt het zonlicht door 2650 beweegbare spiegels geconcentreerd in de top van een 140 meter hoge betonnen toren. Daar wordt een zoutoplossing verhit tot een temperatuur van 565 graden Celsius. In een gebouwtje aan de voet van de toren geeft het zout de warmte af aan een ketel die oververhitte stoom produceert met een druk van ruim 100 bar, waarmee een turbine wordt aangedreven.

Lees verder op Cobouw.nl

Bij succes krijgt Masdar in Abu Dhabi een toren van 100 Megawatt.

Reageer op dit artikel