nieuws

David Chipperfield ontvangt RIBA Royal Gold Medal 2011

Geen categorie

Werd David Chipperfield vorige week nog door het MAXXI Theater, een project van Zaha Hadid, gepasseerd bij de toekenning van de RIBA Stirling Prize 2010. Deze week werd dit goedgemaakt door de toewijzing van de Riba Gold Medal aan de Britse architect.

David Chipperfield ontvangt RIBA Royal Gold Medal 2011

 

 

 

 

RIBA-voorzitter Ruth Reed noemt Chipperfield een ‘exceptioneel’ architect. “David is een van de grootste architecten ter wereld, die over een portfolio met internationale invloed beschikt.”

“Zijn architectuur kenmerkt zich door rationele elegantie. Hij is een ambachtsman die verrukkelijke ruimten en prachtig gedetailleerde gebouwen creëert. Daarnaast vormt zijn carrière een inspiratiebron voor een ieder die buiten de grenzen van zijn geboorteland wil werken”, aldus Reed.

Chipperfield Gold Medal 2011Hoofdkantoor van BBC Schotland in Glasgow. Foto Peter Cook

Chipperfield heeft in Groot-Brittannië slechts een handjevol projecten gerealiseerd. Zijn bureau is vooral actief in Duitsland en Spanje.

De architect zei overdonderd te zijn dat hem de prijs toekomt. “Ik hoop dat mijn loopbaan deze eer rechtvaardigt en dat ik de verwachtingen die deze medaille me oplegt kan waarmaken.”

De in 1953 geboren Londenaar ontvangt de Royal Gold Medal op 10 februari volgend jaar.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel