nieuws

Crystal Court is beste Amsterdamse nieuwbouwproject

Geen categorie

Crystal Court is de winnaar van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs editie 2010. De afgelopen zes weken konden Amsterdammers hun stem uitbrengen op tien genomineerden projecten, het ontwerp van Tangram Architecten kwam overtuigend als winnaar uit de bus.

 

 

De 36 vrijstaande gestapelde stadsvilla’s, door Tangram liggen in Buitenveldert. Om zo veel mogelijk open ruimte en doorzicht te creëren zijn de volumes zo gestapeld dat een continue tussenruimte ontstaat met veel groen en water. Alle woningen hebben optimaal uitzicht, privacy en bezonning. Ondanks de dichtheid sluit het complex daardoor goed aan bij de parkachtige omgeving.

Als tweede eindigde Koningshof door Boparai associates en op de derde plaats VOC Cour door Jeroen Schipper Architecten

 

Aan de Amsterdamse nieuwbouwprijs deden in totaal 58 projecten mee die zijn opgeleverd tussen augustus 2008 en augustus 2009. Deze tien projecten werden genomineerd na een enquête onder de bewoners en een juryronde.

Reageer op dit artikel