nieuws

cepezed ontwerpt R&D centre Danone

Geen categorie

cepezed ontwerpt een nieuw R&D centrum voor Danone, het internationale voedingsmiddelenconcern van Franse origine. Het centrum wordt gevestigd op het Utrecht Science Park en is een ontwikkeling van Danone in samenwerking met OVG Projectontwikkeling. Het gaat ruim vierhonderd medewerkers huisvesten en is geheel gericht op onderzoek naar medische en babyvoeding.

cepezed ontwerpt R&D centre Danone

Het programma beslaat onder meer een pilot plant, laboratoria, kantoren, opslagcapaciteit, een informatiecentrum, een conferentiecentrum, een café en een restaurant. Het ontwerp van cepezed is heeft een grote ruimtelijke diversiteit met lange zichtlijnen, waardoor gebruikers zich er zowel goed in kunnen oriënteren als veel in- en externe uitzichten genieten. De hoofdstructuur bestaat uit een vierhoekige plattegrond met twee schuine zijden, waarin twee grote uitsparingen als atria fungeren, zodat het gebouw uiteindelijk drie hoofdbeuken kent. Een omgang met luchtbruggen die de atria overspannen, maakt op de verdiepingen deel uit van de logistieke routings.

 cepezed danone utrecht 

Een zogenaamd ‘plaza’ strekt zich uit over een substantieel deel van de eerste verdieping en omvat tevens de vloervelden van beide atria. Op verschillende hoogtes en locaties in het gebouw bevinden zich balkons die fungeren als een uitbreiding van het plaza beneden.

 Cepezed Danone Utrecht

De dubbelhoge plint is geheel transparant uitgevoerd, waardoor het gebouw een uitnodigende uitstraling heeft en tevens zicht biedt op de activiteiten van Danone binnen. Daarboven is het gebouw horizontaal geleed in een afwisseling van donkere gevelbanden en hoge, kozijnloze glasstroken. Het ontwerp is conform cepezed-traditie gebaseerd op een sterk rationeel stramien en wordt volledig gerealiseerd met behulp van geprefabriceerde bouwelementen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels