nieuws

Bjarke Ingels wint European Prize for Architecture

Geen categorie

De Deense architect Bjarke Ingels, de oprichter van BIG, heeft dit jaar de European Prize for Architecture gewonnen. De prijs, een initiatief van het European Center for Architecture Art Design and Urban Studies en het Chicago Athenaeum, eert een levende architect wiens werk een belangrijke bijdrage levert aan de kunst en de mensheid.

Bjarke Ingels wint European Prize for Architecture

 

 

Chicagomuseum president Christian Narkiewicz-Laine zegt over Ingels: “Behalve dat Ingels heeft gebroken met het heersende netwerk van architecten in Denemarken is hij ook de leidende kracht in Europa’s groene architectuur en producteert hij toonbeelden van duurzaam design”. Daarbij pleit hij “voor architectuuronderwijs op openbare scholen en inspireert hij de jonge, nieuwe generatie architecten uit Europa.”

BIG Voorstel People’s Building in Sjanghai. Illustratie: www.big.dk

Ingels maakte onder meer het ontwerp van het Deense paviljoen voor de Expo 2010 in Sjanghai, zijn werk in Shenzhen in China en in Mexico City. Hij maakte eveneens een voorstel voor het People’s Building in Sjanghai. het gebouw is gevormd als een Chinees karakter voor de mens of ‘Ren’.

De prijs wordt op 5 november in Madrid aan Ingels uitgereikt.  

Reageer op dit artikel