nieuws

Balancing Barn van MVRDV klaar voor gebruik

Geen categorie

Wie nog een spectaculair vakantieadres zoekt kan vanaf deze maand terecht in de ‘Balancing Barn’ van MVRDV in het Engelse Suffolk. De voor de helft uitkragende woning ligt bij een meertje in de buurt van Thorington. Het huis houdt zichzelf in balans, waardoor het hangende gedeelte volledig vrij is. De ‘schuur’ is 41 meter lang en 5,5 meter breed en heeft 8 slaapplaatsen.

Balancing Barn van MVRDV klaar voor gebruik

 

De tijdelijke bewoners hebben aan de vrije zijde uitzicht over het omliggende landschap, maar genieten ook veel privacy dankzij de bomen die aan de lange zijde voor beschutting zorgen. De spiegelende gevelbekleding reflecteert de kleuren van de omgeving waardoor het huis als het ware een schutkleur krijgt en opgaat in zijn omgeving.

 Balancing Barn door mvrdv

 Balancing barn door mvrdv

De vier slaapkamers, elk voorzien van een eigen toilet en badkamer, bevinden zich in het midden van de woning. De entree, de keuken en een grote eetzaal bevinden zich aan de wegkant.

Interieur Balancing barn

MVRDV maakte het ontwerp samen met Mole Architects voor het project Living Architecture. Deze organisatie heeft als doel woningen van toparchitecten te verhuren aan het publiek.

Reageer op dit artikel