nieuws

ArchitectenConsort wint Zweedse opdracht

Geen categorie

ArchitectenConsort uit Rotterdam heeft opdracht gekregen voor het ontwerpen van duurzame woningen in de stad Kalmar in zuidoost Zweden. De bouw van het project start medio 2011 en wordt naar verwachting in 2012 opgeleverd.

ArchitectenConsort wint Zweedse opdracht

 

 

 

Het ontwerp bestaat uit 21 ecologische levensloopbestendige woningen die door Peter Couwenbergh en Edgar Bosman van ArchitectenConsort zorgvuldig worden ingepast in de van oorsprong bosachtige omgeving.

Kalmar

De drie typen woningen die het plan omvat variëren in grootte van 115m² tot 140m². Vanuit iedere woning is er toegang tot meerdere beschutte buitenruimten die qua ligging zijn afgestemd op de stand van de zon. De architecten creëren hiermee laagdrempelige mogelijkheden om naar buiten te gaan en daar aangenaam te verblijven. Grote ramen aan alle zijden van de woning zorgen ervoor dat het daglicht tot diep in de woning naar binnen valt en er van binnenuit meerdere zichtlijnen zijn op de omliggende natuur.

Kalmar

Het groene perceel zal worden ingericht met zo weinig mogelijk verharde delen, waardoor regenwater door de ondergrond wordt opgenomen. Energiegebruik wordt beperkt door het inzetten van drievoudige beglazing, een warmte pomp en een hoge isolatie waarde van de gevel. Verder worden de woningen gemaakt uit lokaal gewonnen bouwmaterialen en dragen de toe te passen grasdaken en de natuurlijke ventilatie bij aan het duurzame karakter van het project.

Kalmar

Kalmar

De van oorsprong Nederlandse ontwikkelaar ScanParks nam het initiatief om het project in Kalmar te realiseren. ScanParks ontwikkelt in Scandinavië bijzondere woningbouw op natuurrijke locaties. De stad Kalmar ligt in de provincie Småland en grenst aan de Baltische Zee. Het ecologische woningbouw project is door de gemeente Kalmar enthousiast ontvangen omdat het aansluit op haar groene ambities.

Reageer op dit artikel