nieuws

Archicom ontwikkelt railterminal Roemenië

Geen categorie

Archicom Consultants + Archineers + Managers uit Eindhoven heeft opdracht gekregen voor het ontwerp en ontwikkeling van de Euro Gate Terminal in de Roemeense stad Ploiesti.

Archicom ontwikkelt railterminal Roemenië

 

 

 

Het project beslaat een oppervlakte van 100.000 m2 (10 hectares), 3 spoorlijnen met een lengte van 2.200 meter en heeft een uiteindelijke opslagcapaciteit van 5.750 TEU (Twenty feet Equivalent Unit, aanduiding afmeting containers).

De eerste fase van de terminal zal begin 2011 operationeel zijn. De Euro Gate Terminal in Ploiesti gaat beschikken over eigen douane faciliteiten en multifunctioneel bruikbaar zijn als een overslagstation voor zowel containervracht als voor bulkgoederen. Met de ontwikkeling van de terminal waarbij Archicom is betrokken is een investering gemoeid van 7 miljoen Euro.

 Railterminal Roemenie 

Het project stimuleert de verdere economische ontwikkeling van de regio Prahova en maakt onderdeel uit van een groeiend infrastructureel netwerk in Roemenië. Dankzij de zeehaven van Constanta en vanaf 2011 de nieuwe railterminal te Ploiesti, kent Roemenië een goederenverbinding met het Europese achterland.

 

Reageer op dit artikel