nieuws

8House van BIG in Denemarken opgeleverd

Geen categorie

BIG heeft het woningbouwproject 8House in Orestad, een voorstad van Kopenhagen afgerond. Behalve 8House heeft BIG in de stad het ontwerp geleverd voor de VM Huizen en De Berg.

8House van BIG in Denemarken opgeleverd

 

 

 

Het 61.000 vierkante meter tellende gebouw is in tegenstelling tot een traditioneel woningbouwblok, horizontaal opgezet. Alle woontypologiën, appartementen, penthouses en herenhuizen, zijn met elkaar verbonden door een doorlopende promenade en een fietspad tot aan de tiende verdieping. Bewoners kunnen hierdoor op de fiets van de straat op de begane grond tot aan het 10e niveau langs terrasvormige tuinen naar boven fietsen.

BIG 8House Orestad, Kopenhagen Foto: Dragor Luftfoto 

BIG 8House Orestad, KopenhagenFoto: Jens Lindhe

In het 8House zijn twee binnenplaatsen met daarin 500 m2 gemeente faciliteiten voor de bewoners gecreëerd. De plek wordt doorsneden door een 9 meter brede passage die de mensen in staat stel om zich gemakkelijk te verplaatsen van het park op de westelijke rand van de met water gevulde grachten naar het oosten.

BIG 8House Orestad, KopenhagenFoto: Jens Lindhe

Volgens BIG is 8House een drie-dimensionale omgeving in plaats van een architectonisch object. Het sociale leven, de spontane ontmoetingen en de interactie beperkt zich niet alleen tot aan de begane grond, maar is dankzij de horizontale opzet mogelijk tot aan de top”.

BIG 8House Orestad, Kopenhagen Foto: Jens Lindhe

Reageer op dit artikel