nieuws

Wolf D. Prix presenteert ‘Energy Roof’

Geen categorie

Wolf D. Prix van COOP HIMMELB(L)AU presenteerde tijdens een persconferentie in Perugia (Italië) het ontwerp voor ‘Energy Roof’. Het ontwerp vormt een onderdeel van een onderzoeksproject ‘Walking through the History’ van de Universiteit van Perugia. Naast een archeologische studie behelst dit onderzoek tevens de creatie van een architectonische icoon.

Wolf D. Prix presenteert ‘Energy Roof’
Image converted using ImgCvt

 

Dak als baldakijn en aankondiging van entree

Energy Roof dient als een baldakijn langs de Via Mazzini in het centrum van Perugia en tegelijkertijd markeert het de entree naar de archeologische ondergrondse doorgang die leidt door de geschiedenis van de stad. De passage verbindt de binnenstad met het mini metrostation Pincetto. 

Dak als energie generator

Het doel van het ontwerp is om energie te generen uit de stad. De oriëntatie van de westvleugel is geoptimaliseerd om zo veel mogelijk zonnestraling op te vangen en de oostvleugel vangt wind. Het dak bestaat uit drie lagen: een energie genererende bovenste laag, een constructieve laag in het midden en de onderste laag is een combinatie van gelamineerd glas en transparante pneumatische kussens.

Paradigma

Het ontwerp voor het dak van COOP HIMMELB(L)AU vormt de paradigma, aan de ene kant is het een karakteristiek en herkenbaar icoon voor de stad en aan de andere kant vormt het een statement wat betreft esthetische duurzaamheid die correspondeert met de oude gebouw van Via Mazzini.

Reageer op dit artikel