nieuws

Winnaars Fidias Awards

Geen categorie

De beroeps- en belangenorganisatie voor professioneel opgeleide en werkzame interieurarchitecten in België reikte onlangs zijn Fidias Awards uit. Professionele interieurarchitecten konden zich inschrijven voor zes categorieën: projectmarkt, privé, retail, meubelontwerp, concepten en bijzondere realisatie.

Winnaars Fidias Awards

 

 

De winnaars in de verschillende categorieën zijn:

– Projectmarkt: Makelaardij Van De Water door Stefan Dherdt & Gert van Putte. De ontwerpers maakten een tweedeling in de ruimte, enerzijds de kantoorruimte en anderzijds een pulieke ruimte die visueel van elkaar worden gescheiden door de centrale inkom met receptie en kastenwand.

– Privé-markt: Woning Lommens door Archiblau. De renovatie van deze Leuvense herenwoning bestond uit het herorganiseren van de salon en bibliotheek en een nieuw plan voor de bestaande uitbouw.

Retail

– Retail: Bar à bas door Filip Tack. De kerngedachte achter dit ontwerp is een boeiend en intrigerend doorkijken tussen de verschillende zones realiseren en de eigenheid van de ruimte maximaliseren. Het doel is de gasten onbewust te entertainen en een plekte geven in functie van de stemming waarin ze verkeren.

Fidias Award Curva door Leo Aerts – Meubelontwerp: Curva door Leo Aerts. Curva is een kasten collectie in gebogen bamboe multiplex. De kastencollectie bestaat in verschillende afmetingen, waardoor ze multifunctioneel kan worden gebruikt. Het samenvoegen van drie bamboe-elementen met een droog verbindingselement maakt de constructie van deze kast eenvoudig en bijzonder.

– Concepten: Outdoor Living door Mich Veraghtert. Buitenleven heeft een nieuwe dimensie gekregen. De tuin is een buitenkamer geworden. Mich Veraghtert speelt op deze nieuwe trend in met een totaalconcept voor een terrasontwerp.

Bijzondere realisatie

– Bijzondere realisatie: Zoersel House door Arjaan De Feyter. Arjaan De Feyter renoveerde een staalbouwwoning uit de jaren zestig. In het ontwerp en bij de heropbouw werd rekening gehouden met de verhouding interieur-exterieur, was er aandacht voor licht en lucht, de maatvoering, detaillering en techniek.

– Meubelontwerp: Tanuki door Charlotte Loquet. Het ontwerp van dit zitmeubilair dwingt je niet in een bepaalde richting of houding. Het meubel betrekt je bij de activiteiten op en plein zonder dat er actief van deel uit wordt gemaakt.

Fidias Award Frederik Berte
– Interieurontwerp: Een tijdelijk vluchtoord door Frederik Berte. In de visie van Frederik Berte is dit massieve blok van 100 bij 100 meter, een massa die opvalt in de metropool en biedt afscherming van de stadsinvloeden. Het is als het ware een nieuw klooster ontdaan van alle religieuze invloeden, maar met een focus op de terugtrekking en het individu.

Reageer op dit artikel