nieuws

Taneda ontwerpt Coolsingel Cube

Geen categorie

Op uitnodiging van Sculpture International Rotterdam heeft de Japanse productie-designer Yohei Taneda een tijdelijke façade ontwikkeld voor de gevel van de Monisima Kubus aan de Kruiskade 2 in Rotterdam. Doel is het ooit bruisende, maar nu verlaten punt op de hoek van de Coolsingel van extra allure te voorzien.

Taneda ontwerpt Coolsingel Cube

Yohei Taneda werkt veel samen met Aziatische filmmakers en is onder meer bekend door zijn ontwerpen voor filmsets. Dit is terug te zien in de door hem ontwikkelde façade voor de Monisima Kubus, die wordt omgedoopt in ‘Coolsingel Cube’. In zijn ontwerp refereert hij naar stipverhalen, films en Amsterdamse Schoollandhuizen. Ook de kelder van de kubus wordt aangepakt. In het door Taneda ontworpen interieur worden trailers en fragmenten vertoond van films waarvoor hij het setdesign ontwierp.

De Coolsingel Cube loopt vooruit op het meerjarenplan van Sculpture International Rotterdam voor de Coolsingel-as. Ter voorbereiding hiervan ontwikkelde SIR een programma voor deze locatie met tijdelijke en semi-permanente kunstprojecten. Het startsein valt samen met het Internationale Filmfestival Rotterdam. Na de film Air Doll op 30 januari, waarvoor Taneda de filmset maakte, wordt de Coolsingel Cube officieel geopend.

Reageer op dit artikel