nieuws

Stadswerven in Dordrecht

Geen categorie

Een levendige stadswijk vlakbij de binnenstad met 1.400 woningen, kantoren, winkels, horeca, culturele en vrijetijdsvoorzieningen. Dat is het uitgangspunt van de gemeente Dordrecht voor de wijk Stadswerven.

Stadswerven in Dordrecht

 

 

 

 

De ontwikkeling ervan is een stap dichterbij gekomen met het opstellen van een stedebouwkundig plan. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de uitwerking van het masterplan dat in mei door de gemeenteraad is vastgesteld.

Masterplan

Ten opzichte van dat masterplan zijn er de nodige veranderingen. Zo wordt de Maasstraat die centraal in de wijk ligt, een meter extra verhoogd. Vanaf de Maasstraat lopen de zijstraten schuin af naar het water. Dit heeft volgens de gemeente twee voordelen: de parkeergarages onder de bouwblokken hoeven minder diep te worden aangelegd en er is vanuit meer plaatsen zicht op het water.

Stadswerven Dordrecht

Drierivierenpunt

Op de punt van Stadswerven komt een verlaagd plein dat bij hoog water kan overstromen, en een verhoogd plein met uitzicht over het Drierivierenpunt. De brug die Stadswerven met de binnenstad verbindt wordt als hefbrug uitgevoerd, zodat de scheepvaart over het Wantij minimaal wordt gehinderd.

Reageer op dit artikel