nieuws

OMA wint prijsvraag voor nieuwe Chu Hai campus in Hong Kong

Geen categorie

In samenwerking met Leigh & Orange Architects heeft OMA de prijsvraag gewonnen voor de nieuwe Chu Hai Campus in Hong Kong. Het project, met een bruto vloeroppervlakte van 28.000 vierkante meter, bestaat uit onderwijsfaciliteiten en bedrijfsgebouwen.

OMA wint prijsvraag voor nieuwe Chu Hai campus in Hong Kong

 

 

De Chu Hai universiteit heeft multi-disciplinaire samenwerking en een uitgebreid curriculum hoog in het vaandel staan voor haar 4000 studenten. In het verlengde hiervan heeft OMA in haar ontwerp veel gemeenschappelijke ruimtes opgenomen die ontmoetingen tussen studenten van verschillende opleidingen faciliteren.

Visuele continuïteit

De hoofdstructuur van het complex bestaat uit twee parallelle vlakken die een maaiveld van sociale en educatieve faciliteiten omsluiten. De vlakken zijn acht verdiepingen hoog en zijn flexibel indeelbaar met lokalen, studio’s en kantoren. De vlakken zijn aan de zijde van het geprogrammeerde maaiveld voorzien van open gevels die een dragende functie hebben. Deze gevels geven een visuele continuïteit aan het leven in de campus en voorzien in natuurlijke ventilatie. De benodigde energie voor luchtbehandeling kan zo worden gereduceerd tot 15-30 procent.

Het ontwerp, dat onder leiding van Rem Koolhaas in samenwerking met David Gianotten (general manager van de vestiging van OMA in Hong Kong) en bureaupartner Chris van Duijn is geconcipieerd, werd gekozen uit acht inzendingen.

 

Reageer op dit artikel