nieuws

Nieuwegein investeert 900 miljoen euro

Geen categorie

Gemeente Nieuwegein en marktpartijen bouwen de komende jaren in de Nieuwegeinse Binnenstad: een Stadhuis, een theater, 30.000 winkelgebied, 70.000 vierkante meter kantooroppervlakte, 650 woningen, 3000 parkeerplaatsen en een hoogwaardige openbare ruimte. Dit alles betreft een totaal investeringsbedrag van ongeveer 900 miljoen euro.

Nieuwegein investeert 900 miljoen euro

 

 

Voor de verschillende blokken zijn al ontwerpen gemaakt. Zo heeft Kim Nielsen van 3XN een plan gemaakt voor het nieuwe stadhuis, ontwerpt Pi de Bruin van de Architekten Cie  een winkel- en woonblok, heeft KCAP het ontwerp gemaakt voor de ondergrondse parkeergarage, herstructureert Liesbeth van der Pol van DOK Architecten een deel van het bestaande winkel/woongebied, richt B+B de openbare ruimte opnieuw in en is het ontwerp voor het theater en kunstencentrum en de bovengrondse parkeergarage van Frits van Dongen ook van de Architeckten Cie. 

Reageer op dit artikel