nieuws

Nieuw stadion voor Twente

Geen categorie

Voetbalclub FC Twente heeft afgelopen dinsdag plannen gepresenteerd voor de uitbreiding van het stadiongebied naar een ontwerp van IAA Architecten. Na het voetbalseizoen dat in mei eindigt gaat de club het stadion vernieuwen en uitbreiden. Daarvoor heeft ze op een begroting van 32 miljoen euro 8 miljoen extra van de gemeente Enschede nodig. Zodra deze extra financiering is toegezegd kan het plan worden uitgevoerd.

Nieuw stadion voor Twente

Twente Village

Voorzitter Joop Munsterman wil verder een zogenoemde Twente Village tot ontwikkeling brengen. Het stadion krijgt in deze opzet een centrumfunctie, verbonden met een NS treinstation, een hotel, een onderwijsinstelling, kantoren, een gezondheidscentrum en een congrescentrum. Dit plan moet ongeveer 10.000 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren.

Nieuw stadion voor Twente door IAA Architecten

Enig en niet gering voorbehoud is, dat Nederland in 2018 het WK binnenhaalt en dat Enschede wordt aangewezen als speelstad.

Nieuw stadion voor Twente door IAA Architecten

 

 

Reageer op dit artikel