nieuws

New Babylon in aanbouw – de redactie op pad

Geen categorie

In de lobby van het Edenhotel in Den Haag werd de redactie van de Architect verwelkomd door Roberto Meyer. Het oude Babyloncomplex ondergaat momenteel een spectaculaire gedaanteverwisseling en de redactie was uitgenodigd om poolshoogte te nemen. Meyer begeleidde de rondleiding die eindigde op de 24e verdieping van een van de twee toekomstige woontorens.

New Babylon in aanbouw – de redactie op pad

 

Van Babylon naar New Babylon

Architectenbureau Meyer en van Schooten is verantwoordelijk voor de transformatie van Babylon, ontworpen in 1978 door J.A. Lucas en W.Th Ellerman, naar New Babylon. Het oorspronkelijke gebouw blijft deels zichtbaar via openingen in de nieuwe, transparante buitengevel die het gebouw als het ware omarmt.

Twee grote woon- en werktorens van 100 en 140 meter, die deel uitmaken van het ontwerp, zullen in de toekomst de skyline van Den Haag verrijken. Licht en ruimte dringen in het gebouw binnen door open binnentuinen, zwevende verbindingen en vides.

Stand van zaken

Momenteel is de parkeergarage af en verhuizen de eerste kantoorgebruikers naar New Babylon, maar verder is het gebied nog steeds de grootste bouwput van Nederland. De planning is dat eind 2011 het project helemaal is voltooid.

De vernieuwing van Babylon wordt gerealiseerd door SNS Property Finance en Fortress.

 


De redactie van de Architect betreedt de bouwplaats van New Babylon onder begeleiding van Roberto Meyer van architectenbureau Meyer en van Schooten. 

Reageer op dit artikel