nieuws

Meer woningen op Zuidas Amsterdam

Geen categorie

Stadsdeelvoorzitter van Zuideramstel Duco Adema wil meer nieuwe woningen op de Zuidas. Dat heeft hij eind vorige week in zijn nieuwjaarsspeech voor het stadsdeel Zuideramstel gezegd.

Meer woningen op Zuidas Amsterdam

 

 

 

 

Momenteel zijn op de Zuidas 9.000 woningen gepland. Adema: ‘Nu het lijkt te lukken de wegen en sporen ondergronds te leggen, pleit ik voor vijftig procent meer woningen. Met meer nieuwe inwoners ontstaat een betere mix van wonen en werken, en kan er een levendige wijk ontstaan.’

 Kantoortoren aan de Zuidas Amsterdam door Rafael Viñoly Architects. De Architect, oktober 2005
Kantoortoren aan de Zuidas Amsterdam door Rafael Viñoly Architects. De Architect, oktober 2005

Woningtekort

Deze ambitie sluit volgens hem aan op de huidige marktontwikkelingen waarin de vraag naar kantoorruimte volledig is ingezakt. Bovendien krijgt Amsterdam de komende jaren met een woningtekort te kampen en om aan de vraag te voldoen, zal ze tienduizenden woningen moeten bouwen, aldus Adema. ‘Zuideramstel kent aantrekkelijke woonwijken. Maar in Buitenveldert en de Rivierenbuurt is niet veel ruimte voor nieuwbouw, terwijl de Zuidas wel in die vraag kan voorzien.’

Reageer op dit artikel