nieuws

Lloyd Hotel maakt van het Damrak een catwalk

Geen categorie

Het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade maakt een begin met de verfraaiing van het Damrak als entree van de stad Amsterdam. In samenwerking met het AMFI-Amsterdam Fashion Institute en NV Stadsgoed openen zij binnenkort hotel The EXCHANGE, een plek om de hele dag te ontbijten, STOCK, en een winkel met exclusieve cadeaus, genaamd OPTIONS! Lloyd wil met deze projecten van het Damrak de catwalk van Nederland maken.

Lloyd Hotel maakt van het Damrak een catwalk

Het nieuwe hotel wordt ingericht door geselecteerde studenten en alumni, zij zijn verantwoordelijk voor de aankleding van de 63 één- tot vijf sterren kamers. Hierbij wordt samengewerkt met ambachtelijke (textiel)producenten uit Nederland. Kamers worden specifiek aangekleed, vergelijkbaar met modellen op de catwalk.

In STOCK wordt de hele dag door ontbijt aangeboden en in OPTIONS! wordt het werk van jonge ontwerpers gemixed met kleine en grote cadeaus.
De geplande opleveringsdatum is oktober dit jaar, het hotel zal openen in januari 2011.  

 De beoogde panden op het Damrak in Amsterdam

Creatieve ondernemers

De doelstelling van NV Stadsgoed is om ruimte te bieden aan nieuw ondernemerschap en zij ziet creatieve ondernemers, zoals het Lloyd Hotel, graag als huurder. Zo wordt het Damrak weer aantrekkelijk voor iedereen.

Reageer op dit artikel