nieuws

Kempe Thill wint Europese aanbesteding gemeentehuis Borssele

Geen categorie

Op basis van een Europese aanbestedingsprocedure is architectenbureau Atelier Kempe Thill geselecteerd voor de uitbreiding en modernisering van het gemeentehuis te Heinkenszand, gemeente Borsele. De visie van het Rotterdamse architectenbureau kwam als beste van vijf gegadigden uit de bus.

Kempe Thill wint Europese aanbesteding gemeentehuis Borssele

 

 

publiek atrium

In de huidige toestand kampt het uit de jaren ’80 daterende gemeentehuis met klimaatproblemen, ruimtegebrek en een gebrek aan uitstraling. In 2002 zijn de raads- en trouwzaal, de meest representatieve functies, verplaatst naar een belendende monumentale boerderij.

De door Atelier Kempe Thill voorgestelde interventie beoogd de geplande uitbreiding aan de voorzijde van het gemeentehuis te positioneren en introduceert daarmee een nieuw publiek atrium dat, naast de afhandeling van Burgerzaken, tevens benut kan worden voor exposities en evenementen. Het gemeentehuis krijgt hierdoor zijn publieke betekenis als ‘huis voor de gemeenschap’ terug.

Representatieve en duurzame materialisatie

De heldere en overzichtelijke organisatie rondom het publieke atrium is overeenkomstig gematerialiseerd. De gevels bestaan voornamelijk uit glas en hebben een hoge mate van transparantie. Vergelijkbaar worden de buitengevels gematerialiseerd. Een lichte knik in de gevel aan de voorzijde geeft vorm aan een genereuze luifel.


Minimalisatie van overlast

De uitdrukkelijke wens van de aanbesteder bestaat eruit dat tijdens uitvoering van de werkzaamheden het gebouw blijft functioneren. Een uitgekiende bouwmethodiek zorgt voor een minimale overlast naar de gebruikers toe en waarborgt gebruik tijdens uitvoering. Naast ontwerpwerkzaamheden omvat de opdracht tevens bouwmanagement, directievoering en toezicht. De werkzaamheden worden door Atelier Kempe Thill in samenwerking met Bremen Bouwadviseurs uitgevoerd.

Reageer op dit artikel