nieuws

Euromax wint Havenbeeld 2009

Geen categorie

Containeroverslagbedrijf Euromax heeft het Havenbeeld 2009 gewonnen. Met deze nieuwe, jaarljikse prijs, wil het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs ondernemers stimuleren aandacht te besteden aan de uitstraling van hun kantoor, bedrijfscomplex of terminal.

Euromax wint Havenbeeld 2009

 

 

Euromax heeft het Havenbeeld vooral gewonnen voor zijn kantoor, een landmark op de Maasvlakte. De Euromax terminal, een dochteronderneming van ECT, is in 2008 in gebruik genomen.

Markante vorm

Het juryrapport roemt het kantoor als ‘een landmark op de noordelijke Maasvlakte met een markante, krachtige vorm. Het heeft een bij de haven passende, verzorgde en robuuste stijl die in het totale complex is doorgezet. Het gebouw heeft vanuit verschillende gezichtspunten steeds een andere vorm en gedaante, en krijgt afhankelijk van de weersomstandigheden door zijn lichte kleur net een andere tint.’

Euromax door KOW Architecten

KOW Architecten

Het ontwerp van de architecten ir. John Chan en ir. Hans Kuiper van KOW Architecten bestaat uit 8.000 m² kantoorruimte en 2.000 m² douane-, onderhouds- en toegangsgebouwen en is gerealiseerd via de Design and Build-methode.

Jury

De jury van het Havenbeeld bestond uit Jan Benthem, architect, Cees Jan Asselbergs, directeur Deltalinqs, en Hans Smits, president-directeur Havenbedrijf Rotterdam.

Reageer op dit artikel