nieuws

Cradle to Cradle biedt kansen

Geen categorie

De klimaatconferentie in Kopenhagen heeft niet geresulteerd in een afdoende antwoord op de klimaatveranderingen en de gevolgen daarvan. Toch is stilzitten geen optie. Biedt Cradle to Cradle kansen? Adviesbureau Royal Haskoning vindt van wel en heeft daarom in samenwerking met Michael Braungart geïnvesteerd in een interne opleiding van veertig experts.

Cradle to Cradle biedt kansen

Cradle to Cradle, in 2002 ontwikkeld door William McDonough en Michael Braungart, geeft een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen. C2C is volgens Royal Haskonig een belangrijke ontwikkeling: het biedt een verfrissende positieve invalshoek en allerhande ruimte voor het vinden van creatieve oplossingen. Reden voor het adviesbureau om te investeren in kennisontwikkeling en toepassing van het concept. Samen met Michael Braungart en zijn naaste medewerkers Douglas Mulhall en Katja Hansen, zijn intern veertig adviseurs, projectmanagers, ingenieurs en architecten opgeleid in het Cradle to Cradle denken: de Royal Cradle. Een half jaar lang is gewerkt aan de praktische toepasbaarheid in projecten binnen de verschillende werkvelden en disciplines. Eind december zijn tijdens een slotsessie de toepassingen getoetst en enthousiast ontvangen door Braungart.

Komend jaar gaat de opgedane expertise en kennis een belangrijke rol spelen in de projecten van Royal Haskoning. Daarbij wordt het concept voortdurend verder ontwikkeld in samenspraak met opdrachtgevers en andere belanghebbenden.

Reageer op dit artikel