nieuws

Atelier Kempe Thill ontwerpt gemeentehuis

Geen categorie

Via een Europese aanbestedingsprocedure is het ontwerp van Atelier Kempe Thill uit vijf inzendingen geselecteerd voor de uitbreiding en modernisering van het gemeentehuis in Heinkenszand, gemeente Borsele. Het plan behelst een uitbreiding aan de voorzijde van het bestaande gebouw.

Atelier Kempe Thill ontwerpt gemeentehuis

 

 

 

Publieke betekenis

Met het nieuwe ontwerp introduceert het architectenbureau een nieuw publiek atrium, dat gebruikt zal worden voor de afhandeling van Burgerzaken, maar ook ingezet kan worden voor exposities en evenementen. Op deze manier krijgt het gemeentehuis zijn publieke betekenis als ‘huis voor de gemeenschap’ terug.

Toepassing van glas

De gevels van het atrium zijn net als de buitengevels van glas. Een lichte knik in de voorgevel geeft vorm aan een opvallende luifel. 

Energetische huishouding

Door de modernisering en uitbreiding van het bestaande gebouw is de energetische huishouding aanzienlijk verbetert. Zo is het atrium ingezet om het binnenklimaat te reguleren en functioneert het sedumdak voor de kantoren op de eerste verdieping als een thermische buffer.

Reageer op dit artikel