nieuws

Architectuur over de grens II

Geen categorie

Eind 2008 werd dankzij een samenwerking tussen de Bund Deutscher Architekten BDA, Bond Nederlandse Architekten BNA en het Architectuurcentrum Twente, in Enschede de tentoonstelling ‘Architectuur over de Grens’ gehouden. De tentoongestelde projecten waren ingeleverd voor de prijsvraag ‘Auszeichnung Guter Bauten 2007’, van de BDA Münster-Münsterland.

Architectuur over de grens II

Binnen dezelfde samenwerking worden nu Nederlandse projecten uit het aangrenzende Euregio-gebied geëxposeerd in het Duitse Münster. Het zijn projecten die ingezonden zijn voor de prijsvraag ‘Gebouw van het Jaar‘, de ‘Architectuurprijs Achterhoek’ en de prijsvraag ‘Bouwen voor het Bestuur” .

Roombeek

Daarnaast wordt het stedebouwkundige plan en een selectie uit de wederopbouw van Roombeek in Enschede geëxposeerd, de wijk die in 2000 door de vuurwerkexplosie werd verwoest. De expositie geeft een beeld van de Nederlandse architectuur in het Euregio-gebied, maar ook van de wijze waarop het hergebruik van bestaande industriegebouwen de kwaliteit en identiteit van de omgeving kunnen versterken.

Internationale mix

Op ruim zestig panelen toont de tentoonstelling 50 projecten van architectenbureaus uit Nederland, waaronder 2012 Architecten met Villa Welpelo in Roombeek. Ector Hoogstad architecten met het Nationaal Muziekkwartier in Enschede en Royal Haskoning Achitecten met het ROC van Twente, Almelo en drie bureaus uit Duitsland en Italië.

ROC Twente door Royal Haskoning Architecten

ROC Twente door Royal Haskoning Architecten

Opening

De expositie wordt gehouden in het Haus der Niederlande , Alter Steinweg 6/7, (Altstadt) 48143 Münster. De opening vindt plaats op vrijdag 15 januari 2010 om 17.00 uur met o.a. een inleiding door Peter L. Wilson (van bureau Bolles+Wilson).

De tentoonstelling blijft tot 14 februari 2010 en is geopend: ma-vr 12.00-18.00 uur,
za/zo 10.00-16.00 uur.

Reageer op dit artikel