nieuws

Almelo met twee architecten verder voor nieuw stadhuis

Geen categorie

De race voor het ontwerp van het nieuwe stadhuis in Almelo kent op voorhand al een verliezer. Jo Coenen en Co Architects werd door het college van burgemeester en wethouders uitgesloten van deelname omdat de inschrijving niet voldoet aan de voorgeschreven eisen. kraaijvanger.urbis
en Meyer en Van Schooten Architecten zijn de twee overgebleven kandidaten.

Almelo met twee architecten verder voor nieuw stadhuis

 

 

Voor het nieuwe Stadhuis in Almelo hanteert de Gemeente een prijsvraagprocedure, gebaseerd op Europese aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten. De prijsvraag bestaat uit twee fases. In de laatste fase wordt aan de drie geselecteerde architectenbureaus gevraagd een schetsontwerp , een offerte en een maquette te maken. De selectieleidraad schrijft een deadline voor waarbinnen alle materialen moeten worden aangeleverd. Jo Coenen en Co Architects heeft hier niet aan voldaan, wat betreft tijdigheid en compleetheid. Op basis daarvan is besloten Jo Coenen en Co Architects uit te sluiten van deelname aan de laatste fase van de prijsvraagprocedure.

 Woonhuis in Woerden door Dirk Jan Postel, Kraaijvanger , Urbis Woonhuis in Woerden door Dirk Jan Postel, Kraaijvanger.Urbis, de Architect nummer 5-2007

Tentoonstelling

Vanaf 22 januari tot en met 6 februari zijn in een tentoonstelling in de Centrale Bibliotheek in Almelo de twee ontwerpen te zien. Inwoners van Almelo kunnen hier hun mening kenbaar maken over de inzendingen en een advies geven aan de jury. Vanaf 23 januari zijn de ontwerpen ook online te bekijken via www.almelo.nl/nieuwstadhuis.

Reageer op dit artikel