nieuws

Geschillencommissie Verbouwingen

Geen categorie

Vanaf vandaag gaat de nieuwe Geschillencommissie Verbouwingen van start. De Geschillencommissie is bedoeld voor conflicten tussen consumenten en aannemers. Voordat de consument naar de geschillencommissie gaat, kan hij gebruik maken van bemiddeling door Stichting BouwGarant.

Geschillencommissie Verbouwingen

De uitspraken van de Geschillencommissie Verbouwingen zijn bindend en als een aannemer een uitspraak om een schadevergoeding te betalen niet nakomt, staat de Stichting BouwGarant garant. Het klachtengeld voor behandeling door de geschillencommissie bedraagt 250 euro. De consument krijgt dit bedrag terug als hij zijn zaak wint.

Alleen consumenten die onderhoud, een verbouwing of een restauratie van hun huis hebben laten uitvoeren door een BouwGarant-aannemer kunnen met hun klacht terecht bij de Geschillencommissie Verbouwingen. Ook moet het contract op of na 1 september 2010 zijn gesloten. Oude of lopende conflicten kunnen niet worden aangemeld.

 

Reageer op dit artikel