nieuws

Upgrade stationsomgeving Toulouse

Geen categorie

Eurostation en Euro Immo Star zijn door Communauté Urbaine du Grand Toulouse geselecteerd om een stedebouwkundig masterplan uit te werken voor de stationsomgeving van het Franse Toulouse-Matabiau.

Upgrade stationsomgeving Toulouse

 

 

 

 

Het huidige station moet worden uitgebreid tot een HST-station dat samen met zijn omgeving een knooppunt wordt in het Europese hogesnelheidsnetwerk. Hiervoor moet ook de omliggende wijk worden aangepakt en worden omgevormd tot een aantrekkelijk hedendaags centrum om te wonen, werken en te ontspannen.

gent station
Eurostation en Euro Immo Star schreven in 2009 een wedstrijd uit voor de vernieuwing van station Gent-Sint Pieters. Het ontwerp van Poponcini en Lootens Architecten werd verkozen als winnaar.

De stad Toulouse zocht een stedebouwkundig bureau om haar te helpen en schreef hiervoor een overheidsopdracht uit waarna Eurostation en Euro Immo Star de opdracht kregen. De combinatie heeft ook gewerkt aan de stationsomgevingen van Antwerpen-Centraal, Gent Sint-Pieters en Mechelen.

 

Reageer op dit artikel