nieuws

Tuingebonden wonen in Zaltbommel

Geen categorie

Om optimaal gebruik te maken van hun tuin schakelde de familie Bakker JagerJanssen architecten in voor een ontwerp voor een uitbouw. De architecten maakten een langwerpig bouwvolume met een verdiepingshoge pui over vrijwel de gehele breedte van de tuin.

Tuingebonden wonen in Zaltbommel

 

 

Externe verrijdbare schermen voorzien van houten louvres zorgen voor bescherming tegen overmatige zonbelasting op de glazen gevel. Een houten gelamineerde ligger van 12 meter overspant in langsrichting.

Jager Janssen 2

Hierdoor zijn er geen kolommen in de gevel nodig. Het momentverloop in de ligger bepaalt de knik in de dakvorm, die zo aansluiting zoekt bij het zadeldak van de bestaande woning. Daarbij levert dit ter plaatse van de nok een riante vrije hoogte van meer dan 3 meter op. De gehele gevel is door JagerJanssen architecten uitgevoerd in Plato delen.

 Jager Janssen uitbouw 

 

Reageer op dit artikel