nieuws

Grachtengordel benoemd tot werelderfgoed

Geen categorie

De Amsterdamse grachtengordel is door Unesco op de werelderfgoedlijst gezet. Dat maakte een woordvoerster van de VN-commissie voor werelderfgoed bekend.

Grachtengordel benoemd tot werelderfgoed

 

 

 

 

De 17e eeuwse grachtengordel binnen de Singelgracht in het Amsterdamse centrum is volgens de VN-commissie is het gebied tussen de Brouwersgracht en de Hermitage aan de Amstel een culturele locatie die vanuit internationaal perspectief van uitzonderlijke waarde is. Een monument van de 17e-eeuwse stedebouw en architectuur.

Nederland heeft nu negen locaties of de erfgoedlijst. Vorig jaar werd de Waddenzee aangemerkt als werelderfgoed. Eerder al werden onder meer het Rietveld Schröderhuis in Utrecht, de molens van Kinderdijk en het voormalige eiland Schokland op de lijst gezet.

 

 

Reageer op dit artikel