nieuws

Rijkspremie energiebesparing weer beschikbaar

Geen categorie

Eigenaar-bewoners die de energiezuinigheid van hun huis verbeteren, kunnen weer een beroep doen op een premie. De stimuleringspremie van de stichting Meer Met Minder waarvan het budget in mei op was, wordt daartoe omgezet in een rijksregeling. Daarvoor is 15 miljoen euro beschikbaar. De Rijkspremie is een tijdelijke regeling die loopt tot uiterlijk eind 2011. Voor dit jaar geldt een subsidieplafond van 5 miljoen euro.

Rijkspremie energiebesparing weer beschikbaar

Het budget van 15 miljoen euro is een aanvulling op het oorspronkelijke bedrag van 4,5 miljoen euro dat door de minister Van Middelkoop van VROM voor WWI beschikbaar was gesteld. Naast het feit dat veel woningen energiezuiniger zijn gemaakt, bleek de stimuleringspremie een gunstig effect te hebben op de lokale werkgelegenheid bij aannemers en installateurs.

De stimuleringspremie is bedoeld om investeringen in energiebesparende maatregelen nog aantrekkelijker te maken. Eigenaar-bewoners die besluiten om nu te investeren kunnen ook nog gebruik maken van een aantal andere regelingen van het Rijk zoals een subsidie op het vereiste maatwerkadvies en extra isolerend glas. In veel gevallen zijn er ook nog regelingen van provincies en gemeenten beschikbaar.

De premie kan worden aangevraagd via een Meer Met Minder-aanbieder bij meermetminder.nl. Daar staan ook de voorwaarden.

 

Reageer op dit artikel